Wooncomfort

Voor de zorgvrager is het allereerst van belang dat de zorgwoning voldoet aan alle technische aspecten en daarmee een prettige leefomgeving met de gewenste veiligheid biedt.

 

De zorgunit op maat van Alforte voldoet aan het Bouwbesluit 2012. Hiermee geeft het een passende invulling aan de gestelde eisen betreffende lichtintreding, ventilatie, isolate en veiligheid. Tevens voldoen de deuren en ramen wat betreft het hang- en sluitwerk aan het Politiekeurmerk

 

Echter, minstens zo belangrijk is het dat de woning een comfortabele leefomgeving biedt waarin de zorgvrager zich prettig voelt en voldoende ruimte biedt waardoor de zorgvrager zich gemakkelijk kan bewegen; aspecten waar Alforte veel aandacht aan heeft besteed.

 

 

 

de uitvoering van de zorgunit voldoet aan de gestelde voorschriften

 

en geeft een comfortabele leefomgeving met veel bewegingsvrijheid

 

Vanwege de relatief kleine afmetingen van de zorgunit is het belangrijk dat de beschikbare ruimte zo efficient mogelijk wordt gebruikt en dat deze voldoende bewegingsruimte biedt bij bv. rolstoelgebruik of hulpmiddelen, zoals tilliften ed.

 

Bij het ontwerp van de zorgunit hanteert Alforte diverse richtlijnen, waar- onder Bouw Advies Toegankelijkheid (BAT), om de gewenste bewegingsvrijheid te waarborgen. Voor meer informatie kunt u BAT richtlijnen downloaden.

Een woning met WoonKeur certificaat kent een hoger niveau aan gebruikskwaliteit, toegankelijkheid, flexibiliteit en aanpasbaarheid dan de ‘standaard’ gebouwde woningen.

 

Bij nieuwbouwwoningen behoeden de eisen uit WoonKeur de individuele consument voor ontwerpfouten die nu of in de toekomst ongemak kunnen opleveren. 

 

Woonkeur staat voor een levensloopbestendige woning.

 

Een oplossing voor een langer en veilig “thuis” wonen