Zorgunit op maat

Een zorgunit op maat kan voor veel mensen een ideale oplossing zijn.

 

Voor jongeren met een bepaalde beperking, voor zorgbehoevende ouderen en voor chronisch zieken. Hierbij biedt een zorgwoning veel voordelen en staat in een vertrouwde omgeving, dicht bij de familie en met de gewenste privacy. 

 

De zorgunit op maat die Alforte levert, kan -als tijdelijke of semi-permanente extra woonruimte- gekoppeld worden aan uw woonhuis of vrijstaand in de tuin geplaatst worden, met voor u voordelen zoals:

 

-   eenvoudige procedures van ontwerp tot realisatie

-   door de wijze van opbouw is er een korte bouwtijd

-   de zorgunit is aan te passen aan een eventuele wijzigende zorgvraag  

-   de woning is demontabel indien deze niet meer nodig is

en heel belangrijk... veel lagere bouwkosten!​

 

De zorgwoning die wij aanbieden is ontwikkeld op basis van een flexibel bouwsysteem. Hierdoor kan een -tijdelijke- huisvesting wat betreft maatvoering, voorzieningen en uitstraling precies worden afgestemd op uw persoonlijke wensen.

 

Maatoplossingen

 

Zorgunit of zorgkamer

 

voor een extra woon-ruimte gekoppeld aan

de bestaande woning

Mantelzorgwoning

 

voor een zelfstandige woonruimte vrijstaand in

de eigen achtertuin

op basis van een flexibel bouwsysteem .. een maatwerk woonruimte

 

met veel lagere kosten dan de traditionele bouwwijzen

 

WMO-zorgunit of zorgkamer

Voor mensen met een bepaalde beperking en/of chronische ziekte zullen de gemeente als nieuwe gesprekspartner meedenken wat een passende oplossing kan bieden. In sommige gevallen kan de zorgvrager geen gebruik meer maken van de ruimtes zoals die zich op de etage in haar/zijn woning bevinden, zoals de slaap- en badkamer  

 

Een van de mogelijkheden is om de gewenste functies op de begane te plaatsen, door het realiseren van een zorgunit op maat, een zogenaamde WMO-zorgunit of -zorgkamer, met daarin een slaapkamer en/of badkamer met een grote bewegingsvrijheid.

 

 

Mantelzorgwoningen

De mantelzorgwoning kan een oplossing zijn voor mensen die een zware zorgvraag hebben, maar zeker ook voor mensen bij wie dit nog niet aan de orde is.

 

Sociaal gezien heeft deze manier van wonen veel voordelen en is ook een prettiger alternatief voor een verzorgings- of verpleeghuis.

 

De mantelzorg-woning kan voorzien worden van alle noodzakelijke voorzieningen en het gewenste wooncomfort.

 

Naast een slaap- en badkamer is de mantelzorgwoning ook voorzien van een keuken en woongedeelte.

 

De mantelzorgwoning kan wat betreft vormgeving, maatvoering, voorzieningen en afwerking precies afgestemd worden op de beschikbare ruimte en uw wensen.

 

 

 

 

Een oplossing voor een langer en veilig “thuis” wonen